Om Spoken

SPOKEN / Spoken Word Festival giver scene til ordet, litteraturen, musikken, humoren, samtalen og fortællingerne. Vi har eksisteret siden 2010 og siden 2013 har festivalen været præsenteret af Studenterhus Odense og bliver afholdt over 10 dage i august i hjertet af Odense. I år afholdes SPOKEN23 i uge 33-34, hvor vi udforsker ordet og litteraturen gennem sanselighed i samtale, oplæsninger, performances, koncerter og dialog. SPOKEN sætter ikke kun sit aftryk i det odenseanske by- og kulturliv i august. Vi præsenterer forskellige kulturelle og poetiske arrangementer spredt ud på året, og som noget nyt præsenterede vi i 2022 nordisk poesi og fortælling sammen med Trekantområdets Festuge til Nordiske Stemmer i uge 34-35. Vi udgiver desuden nye podcasts løbende, så vores publikum kan fordybe sig både fagligt og kunstnerisk, hvor end og når det passer dem. Tag SPOKEN med i lommen på vores audiowalks Poetiske Lydvandringer i Naturen eller lyt med til vores udgivelser med Per Vers KARMAKONTO og FOKUS i samarbejde med Ord Smitter. Hold øje med vores Facebook og Instagram, så du altid kan holde dig opdateret på vores kommende arrangementer og udgivelser. Festivalen er støttet af Statens Kunstfond, Odense Kommune, Andelskassen Odense, H.C. Andersen Festivals og A.P. Møller Fonden. SPOKEN23 præsenteres af Studenterhus Odense og er en del af H.C. Andersen Festivals.

Statens Kunstfond

11. marts
17:00 → 20:00
SKRIV - Workshop #1 Hvorfor skrive?
Vis
Venue: Studenterhus Odense
Det første der blev nedskrevet var en regning. Og hvad kan skriften overhovedet tilbyde os som mennesker? Tag med på en rejse gennem kileskrift, huskesedler, og Reality-TV i SKRIVs første workshop. Vi skal skrive ud fra næsten alt, du kan komme i tanke om. Vi lover, at når du er færdig, så ser du det at skrive som en ny slags handling. Workshoppen varetages af skrivelærer og forfatter Anne Katrine Bagai. TILMELDING OG PRIS? Workshoppen er gratis og kræver ingen tilmelding. Men hvis du gerne vil give underviseren et indblik i, hvor mange der kommer, så tryk endelig deltager! Når tiden går i gang, lukker dørene dog, så der er et trygt rum at skrive i. HVAD SKAL JEG HAVE MED? Vi stiller pen og papir til rådighed, men skriver du mest på computer, tager du den bare med. PAUSE OG MAD? Der er en pause midt i forløbet. Dvs. kl. 18.30-19.00. Her er der mulighed for at købe drikkevarer i Studenterhusets, snacks og mad, eller tage en hurtig tur ud i byen og købe sin aftensmad. UNDERVISER? Undervisningen varetages af skrivelærer og forfatter Anne Katrine Bagai. SKRIV er skabt i samarbejde med Studenterhus Odense og Spoken Word Festival med særlig støtte fra Odense Kommune.
8. april
17:00 → 20:00
SKRIV - Workshop #2 Bliv redaktør
Vis
Venue: Studenterhus Odense
Hvad laver man som redaktør på et forlag? Hvordan giver man redaktionel sparring? Hvilke ting spørger en redaktør om? Og hvorfor er det så svært at blive udgivet? I denne workshop skal vi lære at læse, skrive og tænke som redaktører. Undervisningen varetages af forfatter og cand. mag. i litteraturhistorie, Anne Katrine Bagai. Workshoppen er åben, og alle kan være med. TILMELDING OG PRIS? Workshoppen er gratis og kræver ingen tilmelding. Men hvis du gerne vil give underviseren et indblik i, hvor mange der kommer, så tryk endelig deltager! Når tiden går i gang, lukker dørene dog, så der er et trygt rum at skrive i. HVAD SKAL JEG HAVE MED? Vi stiller pen og papir til rådighed, men skriver du mest på computer, tager du den bare med. PAUSE OG MAD? Der er en pause midt i forløbet. Dvs. kl. 18.30-19.00. Her er der mulighed for at købe drikkevarer i Studenterhusets, snacks og mad, eller tage en hurtig tur ud i byen og købe sin aftensmad. UNDERVISER? Undervisningen varetages af skrivelærer og forfatter Anne Katrine Bagai. SKRIV er skabt i samarbejde med Studenterhus Odense og Spoken Word Festival med særlig støtte fra Odense Kommune.
13. maj
17:00 → 20:00
SKRIV - Workshop #3 Feministisk skriveværksted
Vis
Venue: Studenterhus Odense
Da Me Too kom til overfladen i 2017-2020 revolutionerede det litteraturen. Vidnesbyrd om overgreb, kampen for ligestilling,og magtmisbrug væltede frem fra alle hjørner og kanter. Men hvad betyder det for vores opfattelse af feminisme i dag, og hvordan påvirker det måden vi skriver og tænker på? Kom og skriv, hør og debatter det kønnede sprog. Undervisningen varetages af Anne Katrine Bagai og alle er velkomne. TILMELDING OG PRIS? Workshoppen er gratis og kræver ingen tilmelding. Men hvis du gerne vil give underviseren et indblik i, hvor mange der kommer, så tryk endelig deltager! Når tiden går i gang, lukker dørene dog, så der er et trygt rum at skrive i. HVAD SKAL JEG HAVE MED? Vi stiller pen og papir til rådighed, men skriver du mest på computer, tager du den bare med. PAUSE OG MAD? Der er en pause midt i forløbet. Dvs. kl. 18.30-19.00. Her er der mulighed for at købe drikkevarer i Studenterhusets, snacks og mad, eller tage en hurtig tur ud i byen og købe sin aftensmad. UNDERVISER? Undervisningen varetages af skrivelærer og forfatter Anne Katrine Bagai. SKRIV er skabt i samarbejde med Studenterhus Odense og Spoken Word Festival med særlig støtte fra Odense Kommune.
9. september
17:00 → 19:45
SKRIV - Workshop #5 Poesiworkshop med Mads Mygind
Vis
Venue: Studenterhus Odense
Mads Mygind er digter, forfatter – og så er han vild med poesi med humor og højt tempo! SKRIV inviterer alle til åben workshop med Mads Mygind til en dag i poesiens tegn. Han vil præsentere os for skriveøvelser, som sætter gang i poesien på stedet. Ingen kan skrive noget forkert, og Mads giver både kyndig og flink respons. Alle fra skoleforløbet får gratis adgang. OM FORFATTEREN: Mads Mygind (f. 1984) debuterede med Før vi har set os omkring (nomineret til Munch-Christensens debutantpris) i 2011. Han har syv udgivelser bag sig, og er lige nu aktuel med bogen I min hule hånd udgivet på Forlaget Kronstork. Her møder vi højskolelæreren Mads, der forsøger at navigere socialt og psykisk i mødet med lærerne, eleverne og de uskrevne regler. På hjemmefronten hersker der samtidigt en længsel for kæresten og ham om at blive forældre, men vejen dertil skal både byde på fertilitetsbehandling, tvivl, kærlighed, hospitaler, humor og afmagt. Alle fra skoleforløbet får gratis adgang. TILMELDING OG PRIS? Workshoppen er gratis og kræver ingen tilmelding. Men hvis du gerne vil give underviseren et indblik i, hvor mange der kommer, så tryk endelig deltager! Når tiden går i gang, lukker dørene dog, så der er et trygt rum at skrive i. HVAD SKAL JEG HAVE MED? Vi stiller pen og papir til rådighed, men skriver du mest på computer, tager du den bare med. PAUSE OG MAD? Der er en pause midt i forløbet. Dvs. kl. 18.30-19.00. Her er der mulighed for at købe drikkevarer i Studenterhusets, snacks og mad, eller tage en hurtig tur ud i byen og købe sin aftensmad. UNDERVISER? Undervisningen varetages af skrivelærer Anne Katrine Bagai og digter og forfatter Mads Mygind. SKRIV er skabt i samarbejde med Studenterhus Odense og Spoken Word Festival med særlig støtte fra Odense Kommune.
7. oktober
17:00 → 20:00
SKRIV - Workshop #6 Sanser og erindring
Vis
Venue: Studenterhus Odense
Duften af hyben, pandekager eller våd hund? Nogle sansninger vækker gamle minder til live. I denne workshop skal vi arbejde med, hvad sanserne betyder for hvordan vi skriver, husker og fortæller på. Undervisningen varetages af forfatter Anne Katrine Bagai. TILMELDING OG PRIS? Workshoppen er gratis og kræver ingen tilmelding. Men hvis du gerne vil give underviseren et indblik i, hvor mange der kommer, så tryk endelig deltager! Når tiden går i gang, lukker dørene dog, så der er et trygt rum at skrive i. HVAD SKAL JEG HAVE MED? Vi stiller pen og papir til rådighed, men skriver du mest på computer, tager du den bare med. PAUSE OG MAD? Der er en pause midt i forløbet. Dvs. kl. 18.30-19.00. Her er der mulighed for at købe drikkevarer i Studenterhusets, snacks og mad, eller tage en hurtig tur ud i byen og købe sin aftensmad. UNDERVISER? Undervisningen varetages af skrivelærer og forfatter Anne Katrine Bagai. SKRIV er skabt i samarbejde med Studenterhus Odense og Spoken Word Festival med særlig støtte fra Odense Kommune.
4. november
17:00 → 20:00
SKRIV - Workshop #7 Åben scene og vinterafslutning
Vis
Venue: Studenterhus Odense
Mørket sænker sig, og det er tid til at afslutte SKRIV for i år. Derfor er du inviteret til åben scene, hvor alle der har lyst kan komme og læse op fra deres tekster. Der vil være en let anretning og en sodavand eller øl til de deltagende. Vel mødt, og tak for i år. TILMELDING OG PRIS? Workshoppen er gratis og kræver ingen tilmelding. Men hvis du gerne vil give underviseren et indblik i, hvor mange der kommer, så tryk endelig deltager! Når tiden går i gang, lukker dørene dog, så der er et trygt rum at skrive i. HVAD SKAL JEG HAVE MED? Vi stiller pen og papir til rådighed, men skriver du mest på computer, tager du den bare med. PAUSE OG MAD? Der er en pause midt i forløbet. Dvs. kl. 18.30-19.00. Her er der mulighed for at købe drikkevarer i Studenterhusets, snacks og mad, eller tage en hurtig tur ud i byen og købe sin aftensmad. UNDERVISER? Undervisningen varetages af skrivelærer og forfatter Anne Katrine Bagai. SKRIV er skabt i samarbejde med Studenterhus Odense og Spoken Word Festival med særlig støtte fra Odense Kommune.
12. august
17:00 → 20:00
SKRIV - Workshop #4 Tag din tekst med!
Vis
Venue: Studenterhus Odense
Denne workshop er dedikeret til at du kan tage din tekst med og få feedback i fællesskab, men også 1:1 af underviser Anne Katrine Bagai. Vi skal også snakke om feedback og tekster i fællesskab. Inden vi går i gang, skal vi lave en skriveøvelse og aftale, hvordan vi bedst taler om hinandens tekster. TILMELDING OG PRIS? Workshoppen er gratis og kræver ingen tilmelding. Men hvis du gerne vil give underviseren et indblik i, hvor mange der kommer, så tryk endelig deltager! Når tiden går i gang, lukker dørene dog, så der er et trygt rum at skrive i. HVAD SKAL JEG HAVE MED? Vi stiller pen og papir til rådighed, men skriver du mest på computer, tager du den bare med. PAUSE OG MAD? Der er en pause midt i forløbet. Dvs. kl. 18.30-19.00. Her er der mulighed for at købe drikkevarer i Studenterhusets, snacks og mad, eller tage en hurtig tur ud i byen og købe sin aftensmad. UNDERVISER? Undervisningen varetages af skrivelærer og forfatter Anne Katrine Bagai. SKRIV er skabt i samarbejde med Studenterhus Odense og Spoken Word Festival med særlig støtte fra Odense Kommune.
  • sss