Om Spoken

SPOKEN / Spoken Word Festival giver scene til ordet, litteraturen, musikken, humoren, samtalen og fortællingerne. Vi har eksisteret siden 2010 og siden 2013 har festivalen været præsenteret af Studenterhus Odense og bliver afholdt over 10 dage i august i hjertet af Odense. I år afholdes SPOKEN23 i uge 33-34, hvor vi udforsker ordet og litteraturen gennem sanselighed i samtale, oplæsninger, performances, koncerter og dialog. SPOKEN sætter ikke kun sit aftryk i det odenseanske by- og kulturliv i august. Vi præsenterer forskellige kulturelle og poetiske arrangementer spredt ud på året, og som noget nyt præsenterede vi i 2022 nordisk poesi og fortælling sammen med Trekantområdets Festuge til Nordiske Stemmer i uge 34-35. Vi udgiver desuden nye podcasts løbende, så vores publikum kan fordybe sig både fagligt og kunstnerisk, hvor end og når det passer dem. Tag SPOKEN med i lommen på vores audiowalks Poetiske Lydvandringer i Naturen eller lyt med til vores udgivelser med Per Vers KARMAKONTO og FOKUS i samarbejde med Ord Smitter. Hold øje med vores Facebook og Instagram, så du altid kan holde dig opdateret på vores kommende arrangementer og udgivelser. Festivalen er støttet af Statens Kunstfond, Odense Kommune, Andelskassen Odense, H.C. Andersen Festivals og A.P. Møller Fonden. SPOKEN23 præsenteres af Studenterhus Odense og er en del af H.C. Andersen Festivals.

Vores historie

Spoken Word Festival har siden 2010 været en betydningsfuld årligt tilbagevendende begivenhed i Odense, der siden 2013 er afholdt over halvanden uge i august.

Vi giver scene til ordet, digtet, musikken, rytmen, rappen, rimet, humoren og fortællingerne, som får os til at stoppe op, lytte og reflektere over de små og store spørgsmål i tilværelsen. Festivalen udgør et vigtigt tilbud i en by af Odenses størrelse.

Vi vil være med til at sikre diversitet i byens kulturudbud ved også at præsentere de skæve og urbane genrer. Samtidig er vi også en festival med fagligt indhold, der bidrager til at skabe debat gennem tilbagevendende arrangementer som ’Filosofisk Time’, debatter og talks. Vi skaber kultur til – og for – det moderne bymenneske. Spoken samarbejder bredt med kulturlivet i byen, ligesom vi gerne inviteres med, når nye projekter skal skabes.

Arrangeret af Studenterhus Odense med støtte fra Odense Kommune, Statens Kunstfond og H.C. Andersen Festivals.